HJEMMEKIRKE: Awana Norge og Frikirkens barn & unge samarbeider om Hjemmekirke. ILLUSTRASJON: Skjermbilde

Familier får hjelp til å ha kirke hjemme

(Korona) Når man ikke kan komme til kirken, får kirken komme hjem. Derfor samarbeider Awana Norge og Frikirkens barn & unge (Fribu) om hjemmekirke.

– Jeg er imponert over hvor fort de har snudd seg rundt og klart å komme med helhetlig tilbud. Det er noe for både barn, unge og voksne, sier daglig leder Anne Lene Otterøen i Awana Norge til sambåndet.no om tilbudet fra Fribu.

Digital kirke
Awana Norge og Fribu har gått sammen om å lage digital kirke, eller HK-Hjemmekirke som prosjektet heter. HK er forkortelse for hovedkvarter, for «Både hjem og kirke er hovedkvarter i våre liv», står det i prosjektbeskrivelsen på www.fribu.no. HK-Hjemmekirke blir lagt ut på Youtube.

– Det er noe for både barn, unge og voksne, sier Otterøen.

Prosjekt
Fem uker fremover blir det laget en barnekirke-film med åpning av en vert, undervisning basert på Cubbies og Sparks fra Awana og avslutning med praktisk oppgaver og samtalespørsmål fra Input-spillet til Fribu/Awana. Det blir også laget et eget videopplegg for tweens som blir laget som en vlogg (videoblogg, red.anm.) og som tar opp samme tematikk som resten av prosjektet. I tillegg bli det også laget en slags gudstjeneste for voksne som kommer ut hver uke som inneholder nådehilsen, kirkebønn, tekstlesning og introduksjon, tale på cirka 15 min., oppsummering og velsignelsen. Det vil også være mulighet til praktisk bruk av tema og spørsmål til samtale og refleksjon.

Den første gudstjenesten ble sendt søndag 22. mars. Fribu er ansvarlig for innhold og produksjon, mens Awana Norge står for materiellet som blir brukt. De vil fortsette med prosjektet frem til sommeren.

Påskesamlinger
– Vi ønsker å støtte opp om det som allerede er og videreutvikle vårt materiale. Vi vil også se på mulig samarbeid med Viggo Klausen og Chris Duwe. Det er viktig å gjøre hverandre gode.

Hva skjer videre?

– Nå holder vi på å lage fire familiesamlinger til påske. Det er et rent Awana-prosjekt. Vi har lyst til å gjøre det skikkelig. Awana har mange gode folk og masse godt materiale. Vi har mange muligheter, sier Anne Lene Otterøen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.